Overige organisaties

afb_organisaties

EduPoort faciliteert
EduPoort is een onafhankelijke stichting die op de achtergrond de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van online leermiddelen en andere onderwijsapplicaties wil vergroten. Dit doen wij door het aanbieden van één centraal inlogpunt voor het ontsluiten van alle soorten multimediale lesmaterialen en onderwijsdiensten. Wij bieden zelf geen leermiddelen aan en verstrekken ook geen prijsgegevens of andere informatie over online producten of diensten. Wij faciliteren.

Single log-on
Hoe werkt EduPoort? Onze dienstverlening bestaat puur uit het openstellen van een single log-on (één gebruikersidentiteit, één wachtwoord) voor gebruikers van online leermiddelen en andere onderwijsgerelateerde internetdiensten. Denk daarbij aan identity providers als SURFnet, Kennisnet en Assu maar ook aan de Informatie Beheer Groep, schoolboekhandels en ICT-diensten binnen de onderwijsinstellingen zelf. Voor onderwijsinstellingen, docenten, leerlingen en studenten heeft zo’n single log-on enorme voordelen. Ze kunnen met één wachtwoord overal terecht en hebben een centraal punt waar ze (adres)wijzigingen kunnen doorgeven.

 

 

Gratis deelname
Ook voor u als dienstverlener in de onderwijswereld heeft deze single log-on zo zijn voordelen. U heeft ongetwijfeld regelmatig te maken met klanten die hun wachtwoord zijn vergeten of meerdere accounts hebben aangemaakt. Dan weet u ook hoe tijdrovend het aanmaken en het efficiënt beheren van gebruikersaccounts kan zijn. Wij nemen u dat werk graag uit handen door u de EduPoort single log-on faciliteit aan te bieden. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Als onafhankelijke stichting hebben wij geen winstoogmerk. Ons enige doel is om door verregaande samenwerking te komen tot een verregaand gebruiksgemak.

De standaard voor een authenticatiefederatie
EduPoort is een betrouwbare partner voor het sluiten van authenticatiefederaties. Om de veiligheid van de gebruikersgegevens te kunnen garanderen volgen wij strikt de strenge privacy-gedragsregels voor internet van de Groep Educatieve Uitgeverijen. Bovendien is onze infrastructuur volledig afgestemd op een het vormen van een authenticatiefederatie. EduPoort is gebaseerd op de Nederlandse A-Select-implementatie van dé internationale standaard voor dit soort samenwerkingsvormen: SAML.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van EduPoort? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een oriënterend gesprek.