Onderwijsinstellingen

onderwijs-instellingen

EduPoort faciliteert
Dat de verschuiving naar digitale leermiddelen gepaard gaat met een toename van het aantal inlognamen en wachtwoorden is iets wat ook in de uitgeverswereld niet onopgemerkt is gebleven. Vergeten wachtwoorden, niet kunnen inloggen… het zijn dagelijkse gehoorde problemen. Met EduPoort behoren deze problemen tot het verleden. EduPoort is speciaal opgericht om toegankelijkheid van online leermiddelen en applicaties te vergroten. Dit doen wij door het aanbieden van één centraal inlogpunt, wij bieden zelf geen leermiddelen aan en verstrekken ook geen prijsgegevens of andere informatie over online producten of contentaanbieders. Wij verlenen toegang. Nu al is zo’n 90% van het reguliere onderwijsaanbod in Nederland via EduPoort te bereiken.

Een eenmalige toegangscontrole
Hoe werkt EduPoort? Onze dienstverlening bestaat puur uit het openstellen van een eenmalige toegangscontrole, een single log-on: als gebruiker krijgt u via EduPoort met één wachtwoord en één gebruikersnaam toegang tot alle lesmaterialen waarvoor u een licentie heeft. Van welke leverancier dan ook. Ook kunt u langsgaan op websites van andere aangesloten uitgevers. En mocht u daar een bestelling willen plaatsen, dan is het niet nodig om een nieuw gebruikersaccount aan te maken. Uw gegevens zijn immers al bij ons bekend. EduPoort bespaart u gewoon veel rompslomp en werk.

Centraal beheer gebruikersgegevens
EduPoort biedt docenten, leerlingen en studenten het voordeel dat zij met één keer inloggen aan de slag kunnen met alle online leermiddelen die zij nodig hebben. Bovendien beschikken zij over een centrale plek voor het beheren van hun gegevens. Dus verandert een e-mailadres? Dan is een keer aanpassen voldoende om alle leveranciers daarvan op de hoogte te stellen.

Gratis deelname
EduPoort is een stichting zonder winstoogmerk. Ons enige doel is om door verregaande samenwerking te komen tot een verregaand gebruiksgemak. Aan onze single log-on faciliteit zijn dan ook geen kosten verbonden. Er zijn ook geen aanvullende investeringen voor nodig: EduPoort kan op elke computer met een internetverbinding gebruikt worden.

Veiligheid gegarandeerd
Om de veiligheid van uw gebruiksgegevens te kunnen garanderen volgt de stichting strikt de strenge privacy-gedragsregels voor internet van de Groep Educatieve Uitgeverijen. Bovendien is onze infrastructuur gebaseerd op A-Select, een authenticatievorm die onder meer gebruikt wordt bij internet bankieren en dus aan de hoogste veiligheidsstandaard voldoet.

In een groter verband
Onze keuze voor A-Select heeft nog een andere reden. A-Select is namelijk de Nederlandse versie van de internationale standaard voor uitgebreidere samenwerkingsverbanden authenticatie-federaties): SAML. EduPoort is dan ook de perfecte opmaat naar een single log-on voor alle partijen die een rol spelen in het onderwijs. Denk daarbij aan Entree, Kennisnet, SURFnet, ASSU en schoolboekhandels. Maar ook aan het ontsluiten van contentbronnen en diensten binnen uw eigen onderwijsinstelling.

Indien Uw school zich aansluit bij A-Select kunnen docenten en leerlingen zelfs inloggen via het eigen schoolnetwerk met de gebruikersnaam en het wachtwoord die ze van school hebben ontvangen.

Investeren in de toekomst
Kiest u als onderwijsinstelling voor zo’n authenticatiefederatie dan profiteert u optimaal van de meerwaarde van EduPoort. Hiermee kunnen uw docenten, leerlingen en studenten via Kennisnet, SURFnet en EduPoort met één primaire identiteit en wachtwoord (de schoolinloggegevens) zowel het schoolnetwerk, een bestaande elektronische leeromgeving als online leermiddelen bereiken. En in een moeite door e-mail ophalen. Deelname aan dit grotere verband kan voor u wel kosten met zich meebrengen. EduPoort blijft gratis, maar u zult wellicht moeten investeren in een A-Select server.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van EduPoort? Of bent u geïnteresseerd in wat EduPoort in uw specifieke onderwijssituatie voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een oriënterend gesprek.