Educatieve Content

onlinecontent

EduPoort faciliteert
EduPoort is een onafhankelijke stichting die op de achtergrond de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van online leermiddelen en applicaties wil vergroten. Dit doen wij door het aanbieden van één centraal inlogpunt voor het ontsluiten van multimediale lesmaterialen van diverse uitgevers of aanbieders van educatieve content. Wij bieden zelf geen leermiddelen aan en verstrekken ook geen prijsgegevens of andere informatie over online producten of contentaanbieders. Wij faciliteren.

Gebruiksgemak voor de gebruiker
Hoe werkt EduPoort? Onze dienstverlening bestaat puur uit het openstellen van een single log-on: gebruikers krijgen via EduPoort met één wachtwoord en één inlognaam toegang tot de lesmaterialen waarvoor zij een licentie hebben. EduPoort controleert de gebruiksgegevens en de licentiecodes waarna de gebruiker op de website van de leverancier zonder verdere procedures met de gerechtigde lesmaterialen kan werken. Ook kunnen de gebruikers doorsurfen naar de websites van andere aangesloten uitgeverijen. Mochten zij daar een bestelling willen plaatsen, dan is bijvoorbeeld het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount niet nodig omdat hun gegevens bij ons al bekend zijn.

Gebruiksgemak voor de aanbieder
Als u zich aansluit bij EduPoort verhoogt u niet alleen het gebruiksgemak voor uw klanten, het heeft voor u als aanbieder ook een aantal belangrijke voordelen. EduPoort neemt u veel werk uit handen. Wij leveren de benodigde infrastructuur, beheren de gebruikersaccounts en zorgen voor de bescherming van klantgegevens. Bovendien bereikt u via EduPoort een groot deel van uw doelgroep. Nu al is zo’n 90% van het reguliere onderwijsaanbod in Nederland via EduPoort te bereiken, dit houdt in dat het merendeel van de Nederlandse onderwijsinstellingen al gebruikmaakt of op korte termijn gebruik zal maken van deze centrale toegangspoort.

Gratis deelname
EduPoort biedt alle aanbieders van educatieve content de mogelijkheid gebruik te maken van de door ons opgezette single log-on faciliteit. Hieraan zijn geen kosten verbonden. En u hoeft hiervoor ook geen eigen investeringen te doen. Als onafhankelijke stichting hebben wij geen winstoogmerk. Ons enige doel is om door verregaande samenwerking te komen tot een verregaand gebruiksgemak. Voor u en uw klanten. U vindt in EduPoort een onafhankelijke en betrouwbare partner.

State-of-the-art technology
Met EduPoort is nu en in de toekomst heel veel mogelijk. Wij zien EduPoort ook als de opmaat naar een single log-on voor alle partijen die een rol spelen in het onderwijs, zoals Entree, Kennisnet, SURFnet, ASSU en schoolboekhandels. Om zo’n authenticatiefederatie mogelijk te maken is EduPoort bewust gebaseerd op de Nederlandse A-Select-implementatie van dé internationale standaard voor dit soort samenwerkingsvormen: SAML.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van EduPoort? Of bent u geïnteresseerd in wat EduPoort in uw specifieke situatie voor u kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij maken graag een afspraak voor een oriënterend gesprek.